a gyermekbarát város

Hőkapukat biztosít az önkormányzat a budaörsi iskoláknak

Október elsejétől kötelező a testhőmérséklet mérése az iskolákban. Budaörs Város Önkormányzata pontosan mérő digitális hőmérőket juttatott el a budaörsi iskolákhoz, illetve négy általános iskolában hőkapukat is kihelyezett.

 

A kötelező testhőmérséklet-méréshez a kormányzattól érkeztek hőmérők, ezek hitelessége azonban sajnálatosan megkérdőjelezhető. Szinte mindenütt azt tapasztalták, hogy 2-3 fokkal kevesebbet mértek a tényleges hőmérsékletnél. Ezért az önkormányzat előbb pontosan mérő digitális hőmérőket juttatott el a budaörsi iskolákhoz, majd – hogy felgyorsítsa a mérés folyamatát – hőkapukat helyezett ki négy általános iskolában. A hagyományos mérés ugyanis hosszadalmas és sorbanállással jár, amit járványhelyzetben fontos elkerülni.

 

Az önkormányzat  négy oktatási intézménybe, az 1. Számú Általános Iskolába, a   Bleyer Jakab és a Kesjár Csaba általános iskolákba, valamint az Illyés Gyula Gimnáziumba telepített hőkapus rendszert. (A Herman Ottó Általános Iskola - nagy létszámú intézményként – központilag kapott ilyen készüléket.)

 

Az önkormányzat jelentős kedvezményt tudott kialkudni a forgalmazónál az eszközökre, amelyek nagy pontosságú, megbízható mérést végeznek, és percenként 60 fő áthaladását teszik lehetővé érintésmentesen.

 

Iskolánként egyelőre egy készülék telepítésére volt lehetőség, ahol több bejárat van, ott a nagyobb forgalmúhoz. A kevésbé forgalmas bejáratoknál hagyományos módon, az önkormányzat által biztosított digitális hőmérőkkel ellenőriznek.

 

Az 1. sz. Általános Iskolában ezt megelőzően már hőkamerás berendezést is kihelyeztek céges adományaként, így – szükség esetén – azt is tudják használni.

 

 

 

 

VISSZA

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu