a gyermekbarát város

Megállapodásminta az elengedett HIPA-rész közcélú támogatásra fordításához

Budaörs Város Önkormányzata arra kéri a vállalkozásokat, hogy a kormány által elengedett helyiiparűzési-adórésszel támogassák az önkormányzat adományszámláját.

A közérdekű célra történő kötelezettségvállalásról és annak elfogadásáról megállapodást köt az önkormányzat a cégekkel. 

 

Működjünk együtt, hogy működjön a város! Ezzel a kéréssel fordult az önkormányzat a helyi cégvezetőkhöz, arra kérve őket, hogy kérvényezzék az iparűzésiadó-előleg közel felének befizetése alóli mentességet február 25-éig, a meg nem fizetendő iparűzésiadó-előleg összegét pedig támogatásként fizessék be a város működtetését célzó adományszámlára.

 

A konstrukció jogszerű lebonyolítása érdekében az önkormányzat megállapodást köt a cégekkel közérdekű célra történő kötelezettségvállalásukról, és annak az önkormányzat által történő elfogadásáról. A megállapodás szerint az önkormányzat a támogatást a költségvetésében szereplő budaörsi közcélú intézmények fenntartásásra valamint azok működőképességét szolgáló célokra fordítja.

 

Fontos tudni, hogy mindehhez február 25-éig kérhetik a cégek, hogy ne kelljen befizetniük az iparűzésiadó-előleg kormány által elengedett részét. Ha nem így járnak el, hanem azzal próbálják támogatni az önkormányzatot, hogy befizetik a teljes adóelőleget az iparűzésiadó-számlára, akkor azt az önkormányzatnak jogszabály szerint kötelessége lesz visszautalni jövőre, addig pedig nem nyúlhat hozzá.

 

Kapcsolódó dokumentumok

VISSZA

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu