a gyermekbarát város

Sikeresen zárult a klímatudatosság jegyében meghirdetett rajzpályázat

Több mint négyszáz rajz érkezett az önkormányzat által meghirdetett klímatudatossági rajzpályázatra, amelyek közül 9-et díjazott a zsűri. Aki most lemaradt, nem kell aggódnia: januárban újabb rajzpályázatot hirdet az önkormányzat hasonló témában.
Budaörs Város Önkormányzata "KEHOP-1.2.1.-18-2018-00139" azonosító számú "Klímastratégia kidolgozása és klímatudatossági szemléletformáló programok megvalósítása Budaörsön" című pályázati program keretében "Rajzpályázat a klímatudatosság szellemiségében" címmel ötlet- és rajzpályázatot hirdetett a budaörsi óvodások és iskolások számára.
 

A pályázat egyik célja a szemléletformálás, azaz hogy felhívjuk a jövő generációk figyelmét a klímatudatos és klímabarát tevékenység fontosságára. A három kategióriában – óvodás, alsó- és felsőtagozatosok számára – meghirdetett kiírásra összesen 408 db rajz érkezett be az önkormányzathoz, amelyek közül 9 rajz kap "zöld" ajándékcsomagot és oklevelet.


Köszönjük az iskolák és óvodák pedagógusainak az együttműködést, hogy ebben a vírussal nehezített helyzetben részt vállaltak a gyerekeket megmozgató, kreatív gondolkodásra, rajzolásra hívó, szemléletformáló projektben. Igazán sok ötletes, szép és kreatív rajzot készítettek a gyerekek.


Jövő év elején ismét hasonló rajzpályázatot hirdetünk, amelynek témája szintén a klímaváltozás lesz, ezen belül, hogy mivel járulhatunk hozzá a Föld klímájának védelméhez. Bízunk benne, hogy azok az osztályok és csoportok is, amelyeknek most nem sikerült bekapcsolódniuk ebbe a mindannyiunk számára fontos környezetvédelmi projektbe, 2022 januárjában meg fogják tenni ezt.

VISSZA

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu