a gyermekbarát város

Korszerű, környezetbarát minibölcsőde épül a Dózsa György utcában

Budaörs Város Önkormányzata 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázaton. Az európai uniós projekt keretében, amely a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, egy 16 férőhelyes minibölcsőde épül a Dózsa György utcában.
 
Budaörsön a 3 év alatti gyermekek száma jelentőségen meghaladja a településen elérhető bölcsődei férőhelyek számát. Ezért pályázott az önkormányzat a bölcsődefejlesztési támogatásra, amelyet sikeresen el is nyert.

 

A támogatásból minibölcsőde épül a Dózsa György utcában, az ott található bölcsődeépület bővítésével. A korszerű, környezetbarát minibölcsődében két nyolcférőhelyes csoportot alakítanak ki. Emellett a meglévő épületet is energiatakarékos módon átalakítják. A százszázalékos pályázati támogatásból jut pénz a berendezéshez szükséges eszközök beszerzésére is. 

 

A projekt révén férőhelyszámban és minőségben egyaránt javul Budaörsön a bölcsődei ellátás. A projekt hatására könnyebbé válik a nők munkába állása Budaörsön, ezáltal bővülhet a városban a foglalkoztatás. Az önkormányzat ezzel szeretné segíteni a kisgyermeket nevelő családok helyzetét. Emellett azt is vállalja, hogy a projekt keretében négy új munkahelyet hoz létre az intézményben.

 

A beruházás kiviteli tervei elkészültek, a megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás várhatóan 2022. első félévében indul. 

 

A beruházás tervezett befejezése 2023.05.30.

 

A projekt azonosítószáma: VEKOP-6.1.1-212021-00027


 

További információ kérhető:

 

Szabó Sándor – pályázati koordinátor
szabo.sandor@budaors.hu

VISSZA

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu