a gyermekbarát város

Gyermekbarát

Óvodák nyári zárva tartása

Kéthetes időszakokra tartanak szünetet nyáron a budaörsi óvodák. Ilyenkor a gyerekeket egy másik óvoda fogadja. Hogy melyik intézmény mikor lesz zárva, s hogy melyik óvoda helyettesíti, az alábbi táblázat tartalmazza.

Olvass tovább

Május 25-étől újraindulnak a budaörsi bölcsődék és óvodák

2020. május 25-étől a Budaörs területén működő bölcsődék és óvodák a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek tovább. Azokat, akik szeretnék bölcsődébe, óvodába vinni gyermeküket arra kéri az önkormányzat, hogy a megelőző munkanap reggel 9 óráig jelezzék ezt a szándékukat.

Olvass tovább

Tájékoztatás az óvodai és bölcsődei ügyeletről

A 152/2020. sz. Korm.rendelet alapján Budaörs is biztosítja az óvodás és bölcsődés gyermekek számára az ügyeleti ellátást, 2020. április 30-tól. Miután a járvány okozta veszélyhelyzet egyáltalán nem szűnt meg, kérem, hogy csak azok éljenek e lehetőséggel, akik másképp semmilyen módon nem tudják megoldani az újra munkába állásukat.

Olvass tovább

Tévében is láthatók a budaörsi és környékbeli óvodák

Segítünk a választásban! Ovikörkép 2020 – címmel vidósorozatot készített a Budakörnyéki Televízió. A felvételeken a régió összes óvodája megtalálható, és településenként rendezve hozzáférhető a BVTV honlapján.

Olvass tovább

Bölcsődei beiratkozás május végéig

E-mailben lehet jelentkezni idén a Budaörsi Egyesített Bölcsődék Intézménybe 2020. május 29-éig. A pontos teendőkről az intézményvezető adott ki tájékoztatót.

Olvass tovább

Chatben tartják meg április 23-án a gyermekjogi fogadóórát

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány személyes gyermekjogi fogadóórája, amely a Budaörsi Holdfény utcai Óvodában lett volna április 23-án. Helyette chatben nyújtanak jogsegélyt.

Olvass tovább

Online várja a megkereséseket a Pedagógiai Szakszolgálat

"Gondod van a tanulással, beszélgetni szeretnél, nem bírod a bezártságot?" – teszik fel a kérdést a budaörsi gyerekeknek a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai. Szívesen segítenek ugyanis azoknak, akik ilyen problémákkal küszködnek, de szülőnek, pedagógusoknak is nyújtanak tanácsadást, jelenleg online formában.

Olvass tovább

Amit az óvodai beiratkozásról tudni kell (óvodai körzetekkel)

2020. április 2. és április 20. között kizárólag elektronikus úton zajlik idén az óvodai beiratkozás. Azoknak, akik a körzeti óvodába szeretnék járatni gyermeküket, idén az óvodák automatikusan elvégzik a beiratkozást. Az óvodák munkáját azonban megkönnyíti, ha a körzetes gyermekek szülei is elküldik e-mailen a jelentkezési lapot április 15-éig. Akiket nem körzeti óvodába kívánnak beíratni, azok szülei április 17-éig jelezhetik ezt a kiválasztott óvoda felé.

Olvass tovább

Az óvodapszichológusok intézménybezárás alatti segítségnyújtásáról

Budaörs város óvodapszichológusainak intézménybezárás alatti segítségnyújtásáról (konzultáció, tanácsadás) részletesen az óvodák honlapján tájékozódhatnak, illetve az óvodák tájékoztatják erről a szülőket.

Olvass tovább

Megjelent az Iskolacsengő és a Mesevár online kiadvány

Budaörs Város Önkormányzata az óvoda- és iskolaválasztás elősegítése érdekében évek óta megjelenteti az intézményeket bemutató Iskolacsengő és Mesevár kiadványokat. Az idei az első év, amikor úgy döntöttünk: csak online tesszük elérhetővé a füzeteket és nem pazarolunk rájuk papírt. A kicsinyek szülei ugyanis már kiválóan eligazodnak az interneten, és így a környezetet is kíméljük.

Olvass tovább

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu