a gyermekbarát város

Hírek

Online és telefonon kérdez idén elsősorban a KSH

Négy témában kérdezi a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén a budaörsieket. Az önkéntes adatszolgáltatást - a járványügyi helyzetre való tekintettel - telefonon keresztül is meg lehet tenni, egyes adatgyűjtések esetében pedig elsősorban az interneten történő önkitöltési lehetőséget javasolják a szakemberek.

Olvass tovább

Hat hetente fogadóórát tart Budaörsön az áldozatsegítő szolgálat

Hat hetente fog fogadóórát tartani Budaörsön, a rendőrkapitányság épületében, a Pest Megyei Kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálata. Kevesen tudják, hogy az áldozati státusz igazolását feljelentéskor kell kérni, a bűncselekmény elkövetését követő 8 napon belül, de legkésőbb - indoklással - 45 napon belül lehet kérelemmel fordulni a Pest Megyei Kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálatához. Ez esetben jogi és anyagi segítséget is kaphatnak az áldozatok - ezekről is tájékoztatnak a szolgálat munkatársai a fogadóórán.

Olvass tovább

Menetrendváltozás a Budapest- Hegyeshalom vasútvonalon

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 5-től 25-éig Ferencváros és Kelenföld állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a Budapest- Hegyeshalom vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Olvass tovább

Pályázat egy hobbikertre a Galagonya utcában

Budaörs Város Önkormányzat Polgármesterének 51/2021. (III.26.)számú határozata alapján Budaörs Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában található, 8198/2 helyrajzi számú, 905 m2 területű önkormányzati tulajdonú zártkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.

Olvass tovább

Amit az óvodai beiratkozásról tudni kell (óvodai körzetekkel)

Az óvodai jelentkezés időpontjai: 2021. április 26-27.

Olvass tovább

Április 15-16-án kell a tanköteles korú gyermekeket iskolába íratni

2021. április 15-én, csütörtökön 8-tól 18 óráig, és 16-án, pénteken 8-tól 17 óráig lesz a tanköteles korú gyermekek beiratkozása az általános iskola első évfolyamára, amely idén elektronikus úton is megtehető. A beiratkozás rendjéről a Rigó Katalin tankerületi igazgató adott ki tájékoztatót.

Olvass tovább

Tájékoztató a szabadtéri tüzek megelőzéséről

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A szabadtéri tüzek megelőzésével és a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatót adott ki az Érdi Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Olvass tovább

Az 1848-as forradalomra emlékezünk

"A reformok élén álló politikai elit képes volt olyan programmal a társadalom elé állni, amelyet mindenki magáénak érzett, és megértette: élethelyzetének tartós javulása csak akkor lehetséges, ha ezt a harcot sikeresen végigvívják" - fogalmazott Wittinghoff Tamás polgármester az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve.

Olvass tovább

Pályázat budaörsi civil szervezetek 2021. évi támogatására

2021. március 1. és 2022. február 15. között megvalósuló programokra, tevékenységekre pályázhatnak a budaörsi civil szervezetek 2021. március 31-éig.

Olvass tovább

Nem tart ügyfélfogadást a Városházán a falugazdász, a vízművek és a csatornázási művek

Március 8-ától szünetel a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Csatornázási Művek, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászának ügyfélfogadása, illetve zárva tart az ügyfélpontja.

Olvass tovább

Nem lesz áramszünet március 24-én

Két helyszínen, a Baross utca 84/1 és a Sport utca 4. szám alatt tervezett az ELMŰ felújítási, karbantartási munkákat, és ezzel egyidejűleg áramszünetet 2021. március 24-én, ám ez a 2021. március 5-i kormányzati pandémiás bejelentésre tekintettel elmarad.

Olvass tovább

Pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzetei

Kijelölte a Ceglédi Tankerületi Központ a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzeteit 2021/22. tanévre.

Olvass tovább

Megállapodásminta az elengedett HIPA-rész közcélú támogatásra fordításához

Budaörs Város Önkormányzata arra kéri a vállalkozásokat, hogy a kormány által elengedett helyiiparűzési-adórésszel támogassák az önkormányzat adományszámláját.

Olvass tovább

Két hónapra bezár a gördeszkapálya

Felújítás miatt 2021. február 22-től zárva lesz az Árok utcai gördeszkapálya.

Olvass tovább

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu