a gyermekbarát város

Hírek

Mikor tegyük ki a kukát? Hol kapható szemeteszsák? - információk szolgáltatóváltás után

A szolgáltatóváltás után még fél évig használhatók a tavalyi szemeteszsákok Budaörsön. A BTG-nél - amely az új szolgáltató ügyfélszolgálati feladatait látja el - és a budaörsi nagyáruházakban azonban már kaphatók az új, narancs színű többlethulladékos zsákok és a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő-zsákok is. A szemtet továbbra is a megszokott napokon viszik el az FKF munkatársai, ám a kukákat már előző este érdemes kitenni, mivel reggel 5 (a lakótelepen 6) után már mehetnek értük.

Olvass tovább

Oltási akciónapok a budaörsi háziorvosoknál

A januári akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet a háziorovosoknál oltásra jelentkezni, elsősorban pénteken és szombaton. A pontos napokat az alábbi táblázat tartalmazza.

Olvass tovább

2022-es helyiadó-naptár

Január 15-e az első időpont 2022-ben, amelyre figyelni kell a helyi adókkal kapcsolatos kötelezettségek betartásánál. Az alábbiakban közöljük a 2022-es évre vonatkozó határidőket.

Olvass tovább

Január 10-én és 24-én szállítják el a fenyőfákat

Január második és negyedik hétfőjén gyűjti be Budaörs új hulladékszolgáltatója, a BKM FKF az ingatlanok elé kihelyezett fenyőfákat.

Olvass tovább

Január elsejétől megújul a hulladékszállítás és a távhőszolgáltatás Budaörsön

2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója veszi át Budaörsön a hulladékszállítási feladatokat, távhőszolgáltatásról pedig a BUDAÖRSHŐ Kft. fog gondoskodni. A budaörsi közszolgáltatásokat egységes felületen, a "Közszolgáltatások" banner alatt tettük elérhetővé, amely honlapunk jobboldali sávjában található, de elérhető a "Fontos, hasznos" menüből is.

Olvass tovább

Pályázat a Szilvás területén található ingatlanokra

Budaörs Város Önkormányzata kétfordulós pályázatot hirdet az M1-M7-es autópályától délre, Törökbálint határán fekvő Szilvás területén található ingatlanokra. A pályázat első fordulójában a pályázat benyújtásának határideje. 2022. február 25. (péntek) 14 óra

Olvass tovább

Pályázat gázcseretelep üzemeltetésére

Gázcseretelep üzemeltetése érdekében ad bérbe az önkormányzat egy telket az Arany János utcában.

Olvass tovább

A nyári szünet időpontja a budaörsi bölcsődékben

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy mikor lesznek zárva a nyáron az Egyesített Bölcsődei Intézmények tagintézményei. Eszerint a Pitypang Bölcsőde 2022. június 20-ától július 22-éig, a Százszorszép Bölcsőde július 25-étől augusztus 26-áig lesz zárva a nyáron.

Olvass tovább

Bérlakásra lehet pályázni a Puskás Tivadar utcában

Pályázatot hirdet Budaörs Város Önkormányzata a tulajdonában lévő Puskás Tivadar u. 55. földszint 3. szám alatti, 3 szobás, 64 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására.

Olvass tovább

Új megállóhely a 760-as és a 767-es Volán-buszok vonalán

2021. december 12-étől a 760 Budapest – Budaörs – Biatorbágy – Etyek – Bicske és a 767 Budapest – Biatorbágy – Etyek – Bicske autóbuszvonalakon közlekedő járatok megállnak az új Biatorbágy, Vendel Park elnevezésű megállóhelyen.

Olvass tovább

Közművelődési és sportdíjakat adtak át a Városházán

Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2021. december 8-án a Városháza dísztermében. Posztumusz Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült dr. Kisfalvi Péter, volt önkormányzati képviselő, a Kamaraerdei Részönkormányzat korábbi elnöke, a Budaörs Rádió alapítója. Testnevelési és Sport Díjat kapott Vanek Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke és Fazekas Mária, a Budaörsi Sport Club asztalitenisz csapatának kapitánya.

Olvass tovább

A mirigyes bálványfák visszaszorítása a Kő-hegyen

Budaörs Város Önkormányzata 2021-2026 között több ütemben a mirigyes bálványfa, mint kártékony özönfaj visszaszorítását végzi a Kő-hegyen.

Olvass tovább

Pályázati egy Puttony utcai telekre

Nyilvános pályázatot hirdetett az önkormányzat egy Puttony utcai,1979 m2 területű telek bérbeadására. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 15. 12.00 óra

Olvass tovább

Pályázat egy Galagonya utcai telekre

Bérbeadás útján szeretne hasznosítani az önkormányzat egy Galagonya utcai, 905 m2 területű kertes, mezőgazdasági ingatlant.

Olvass tovább

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu