a gyermekbarát város

Hírek

Elhunyt Budaörs díszpolgára, Schmidt Mátyás

Schmidt Mátyás (Matthias Schmidt) Budaörsön született és a II. világháború viharai kényszerítették 1944-ben, 16 évesen, szülőföldje elhagyására. Családjával Németországban telepedett le, s egyik motorja volt a Budaörs és Bretzfeld között létrejött testvérvárosi kapcsolatnak.

Olvass tovább

A képviselő-testületi ülésen történt

Átvállalja az önkormányzat a szülőktől a gyermekétkeztetés drágulása miatti pluszköltséget – döntött a képviselő-testület 2021. szeptember 15-én tartott ülésén. Egyúttal háromszázmillió forintnyi új beruházásról is határoztak.

Olvass tovább

Szeptember 15-éig fizetendő a gépjárműadó második részlete

2021. január 1-jétől a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el. Az alábbiakban olvasható a NAV ezzel kapcsolatos tájékoztatója.

Olvass tovább

Pályázat a Jókai Mór Művelődési Ház igazgatói posztjára

Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház igazgatói munkakörének ellátására. Pályázat benyújtásának határideje: 2021. október 8.

Olvass tovább

Burkolatfestés miatt szabadon kell hagyni a Lévai és Szivárvány utcai parkolókat

Burkolatfestés kezdődik szeptember 7-én a lakótelep több pontján, emiatt arra kéri a BTG és az önkormányzat a gépkocsivezetőket, hogy az alábbi időpontokban álljanak el a parkolókból.

Olvass tovább

Elkészült Budaörs klímastratégiája

Elkészült Budaörs Város klímastratégiája, amely egy helyzetértékelő és egy célmeghatározó részből áll. A városi klímastratégia célja feltárni a település területéhez kötődő CO2-kibocsátás mértékét és forrásait, a helyi adottságok figyelembe vételével olyan energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokat felhasználó megoldásokat bemutatni, amelyekkel az önkormányzat elérheti a kitűzött kibocsátáscsökkentési céljait.

Olvass tovább

A képviselő-testületi ülésen történt

A Hosszúréti-patak partfalának helyreállítására nyújt be a város pályázatot, illetve koncesszióba adja a budaörsi távhőszolgáltatás ellátását. Többek között erről döntöttek a 2021. szeptember elsején megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Olvass tovább

Veszélyes- és e-hulladék gyűjtés október második szombatján

Használt gumiabroncsot, elemeket, vegyszereket, lejárt szavatossági idejű gyógyszereket is átvesz a BTG Nonprofit Kft. 2021. október 9-én az Ifjúság utcai parkolóba szervezett veszélyes- és e-hulladék gyűjtésen.

Olvass tovább

Klímatudatossági stand a Budaörs Fesztiválon

Hogyan tudjuk energiatakarékossá tenni házunkat? Mit tehetünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében? Gondolkodásunk átformálása igényel-e önmegtagadást? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphatnak, akik szeptember 4-én, szombaton ellátogatnak a Budaörs Fesztiválra és felkesik az önkormányzat munkatársai által üzemeltetett Klímatudatossági standot 10 és 17 óra között.

Olvass tovább

Vigyázat! - Milliókat utaltathatnak át maguknak e-mailes csalók

Az elmúlt időszakban ismételten megjelentek a gazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaságok és vállalkozások sérelmére elkövetett, az e-mail levelező rendszer használatával megvalósuló csalások - hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Olvass tovább

250 éve országos ünnep
augusztus 20.

"Fontos egyértelművé tenni: ahogyan 1000 évvel ezelőtt, most is elemi érdekünk a jól működő nyugati modell fenntartása és tökéletesítése. Ez biztosíthatja számunkra hosszú távon a jólétet és szabadságot" - mondta Wittinghoff Tamás polgármester augusztus 20-án a Templom téren tartott ünnepi beszédében.

Olvass tovább

Áramszünet lesz augusztus 16-án az Ibolya utcában és környékén

2021. augusztus 16-án 09:45 és 16:15 között karbantartás miatt áramszünet várható az Ibolya utcában és környékén, az ELMŰ által kiadott térképen jelzett területeken.

Olvass tovább

Közérdekű védekezést rendelhet el a jegyző az elhanyagolt, parlagfüves telkeken

A parlagfű elleni védekezés az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége, s a területet parlagfűmentes állapotban kell megőrizni a vegetációs időszak végéig.

Olvass tovább

Felújítás miatt zárva lesz a könyvtár a nyáron

Július 26-ától felújítás kezdődik a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban, emiatt a nyár hátralévő részében zárva tart, s majd csak szeptemberben nyit ki újra.

Olvass tovább

Segítség az otthoni tanuláshoz

Dokumentumok, amelyek rólad (is) szólnak

Tudj meg többet jogaidról, lehetőségeidről!

Iskoláink

Ahol öröm a tanulás – általános iskolák Budaörsön

Óvodáink

Intézmények kisgyerekek számára

Mit eszünk az iskolában?

Aktuális étlap és minden, amit az iskolai étkezésről tudni kell

Kapcsolat

A gyermek- és ifjúsági ügyekkel a Közoktatási Iroda foglalkozik a polgármesteri hivatalban: 06 23 447 800, kozoktatas@budaors.hu